Ramen restoranas

Ramen

Japoniškas ramen labai skiriasi nuo regiono, kuriame jis gaminamas. Mūsų restorane vienas iš ramen yra Tokijo ramen. Jis pasižymi natūraliu skoniu. Kiekvienas regionas turi savo tradicijas. Pavyzdžiui, vieni regionai mėgsta nepervirtus, šiek tiek kietokus makaronus, kiti – minkštus ir labai gerai išvirtus. Mes atsirinkome keletą skonių, kad klientai pajustų, patirtų ir prisilietų prie japoniškos maisto kultūros.

Pats sultinys gaminamas 10-15 valandų. 7 valandas yra verdamas. Ir toliau paliekamas dar tiek pat pastovėti šiltai – troškintis. Ramen visada ruošiamas iš vakaro, tam kad ryte būtų patiektas.

Tikroji Ramen istorija

Ramen reikia valgyti su šaukštu ir pagaliukais. Ir garsiai. Pakabini makaroną ir jį įtrauki į burną. Tačiau pirmas veiksmas, kurį reikia padaryti valgant ramen – tai su šaukštu pasemti sriubos. Tuomet jau ragauti makaronus. Tada ir pajaučiamas reikiamas skonio derinys. Makaronų jokiu būdu negalima nukąsti. Juos reikia pradėti kramtyti jau įtraukus į burną. Įtraukti būtinai su garsu! Visi kinai, japonai valgo triukšmingai! Norite prisiliesti prie japoniškos kultūros -mokinkitės valgyti taip kaip reikia.

Tikroji ramen istorija yra ne tokia galbūt ir patraukli. Kadangi Japonijoje vyko daug  karų  ir žmonės labai badavo, pradėjo virti patiekalus iš to kas buvo. Gaminamas ramen buvo visada ilgai. Ir visai netyčia japonai išgavo puikų skonį. O po to, kad atėjo taika, japonai tiesiog negalėjo pamiršti to ką sukūrė. Taip ramen tapo vienu iš tradicinių Japonijos patiekalų ir neatskiriama kultūros dalimi. Šiuolaikinis ramen yra gaminamas atsakingai, tai labai sotus, sveikas patiekalas, kurio paruošimui naudojama tik aukščiausios kokybės mėsa, kiaušiniai ir daržovės. Tradicinis ramen yra ruošiamas išskirtinai iš kiaulienos. Tačiau mėgstantiems ne tokį riebų maistą, siūlome paragauti ramen iš vištienos. Lietuviai valgo du patiekalus – tarkim sriubą ir makaronus. Japonijoje šiuos du patiekalus sujungiame į vieną. Ir turime ir sriubą, ir karštą patiekalą kartu.

Sužinokite daugiau apie pas mus gaminamus ramen

Miso ramen
Miso ramen
Raudonojo_samurajaus_ramen
Raudonojo samurajaus ramen
Samurajaus_ramen
Samurajaus ramen
Tokijo_natūralus_ramen
Tokijo natūralus ramen
Tokijo_sojos_ramen
Tokijo sojos ramen
Uosto_ramen
Tokijo uosto ramen